Merhaba,öncelikle sert eleştirilerim kesinlikle karalama kampanyası için değildi.
HaLiLL yazdı:
Bunun dışında filmin eleştirisi yapılırken dalga geçercesine yapılması ve film ekibi hakkında bilgisizce karalamalar yapılması hiç hoş değil.
herhangi bir şekilde dalga niteliği taşıyan yorum yaptığıma inanmıyorum.çünkü bu işi son derece ciddi bir biçimde yapıyorsam karşımda ki insanlarında bunu bu ciddiyetle sürdüreceğini biliyorumdur.
HaLiLL yazdı:
Bu cümle bizi çok sinirlendirdi. Paydos Kısa Metrajlı Film Ekibi 3 yıldır bu işe gönül vermiş bir ekiptir. Bir film çekipte yarışmaya katılan bir ekip değildir. Sitemizi ziyaret ettiyseniz diğer filmlerimizin fragmanlarını görmüş olmalısınız. Hiç o filmlerle "Ölümsüzler" kısa filmini karşılaştırdınız mı?
Merak etmeyiniz.Sizi araştırdım "ölümsüzler" ile diğer kısa filmlerinizi de kıyasladım , evet diğerlerine göre başarılı bir kısa metraj olmuş.Ancak siz gerçekten anlatabildiniz mi bu tarihi?
siz buna inanıyorsanız tabii ki kimsenin haddine değildir yorum yapmak eleştiri yapmak öneri sunmak. Ama eğer vicdanen inanıyorsanız .
Amacım kesinlikle sizleri kızdırmak,küstürmek vs...bişey değildi.Sadece eleştiri gerekliydi görüş gerekliydi eleştirimi yaptım görüşümü sundum.
HaLiLL yazdı:
Ayrıca bu ekip, çektiği kısa filmler için özel kostümler diktirecek kadar bu işe gönül vermiştir. Ekibi bilgisizce karalayan ve ne idüğü belirsiz yorum yapan arkadaş öncelikle icra ettiği sanatın getirdiği terbiyeyi edinmelidir.
Ekibin ciddiyetine,hatta gönül bağıyla birbirine sımsıkı kenetlenmediğinden şüphem yok zaten.Umarım başarının daha iyisi sizlerle olur.Ancak eğer siz bana"ne idüğü belirsiz" "sanatın bişey katmadığı terbiyesiz"demeye çalışmaktaysanız . Ozaman bende çıkartırım kılıç'ımı...
Eğer terbiyesizlik,hadsizlik buysa sizin yaptığınız nedir çözmüş değilim?
Ben önceki yazımdada "sert eleştiride bulundum kusura bakmayın"dedim .
Ama yine de özür dilerim çok sert konuştuysam.
Benim niyetim ne sizi karalamaya çalışmak ne de kısa filmciliği bıraktırmaya çalışmak...
ben bugün iyi iş çıkarttığıma inanıyosam eleştiriler sayesindedir.
2Yıl bekledim ben.
Sadece gözlemledim. Ne idüğü belirsiz kişiler benim arkamdan kıskıs güldüler ama ben aldırmadım.eğer bana katkı sağlayacaksa 2 yıl daha beklerim ben.Ama bundan sonra başlıyor benim için yarışmalar.Şimdi gerçekten başarıya aç birisi olduğumu kanıtlamam ve gelecek yıl , gerek "Gençliğin Gözünden " gerek "2.KISAKES" gerek "8.İEL" gerek "İTSFF" gerek "AKBANK" ta kendimi göstermek için mücadele edeceğim.2Yıl durdum...Ama bunlar eleştirilerle ...
Ben eğer bugün başarıya aç,başarıya ulaşabilecek birisi olarak görüyorsam kendimi.En ufak eleştiriyi göz önünde bulunduruyorum.Burada ki hiç kimse ilk filminde ödül yağmuruna tutulmadı.Hiç kimse annesinden doğduğunda elinde kamerayla doğmadı.herkes bi iş yaptı bi eleştiri aldı ve bunları göz önünde bulundurdu.
Eğer üsluben saygı duyulması gerekenler varsa ben büyüğümdür derim şapkamı çıkartır elime alırım . Önüme koyar düşünürüm.
İnsan ne ekerse onu biçer derler ben 2 yıldır ekiyorum tohumları ... bu 2 yılda topluyacağım artık

Ha bu işi ben 4 senedir yapıyorum ancak ilk 2 yıl benim yarışmasız geçti ve elimde ki telefonla çektim. sonra ki 2 yıl gözlemledim. önümde ki yıllar da başarı hedefimdir.
Eleştiriler ister alay geçer tavırda,ister aptalca olsun herneolursa olsun "eleştiri"dir.
Bundan ders çıkartmak varken "sinirlenmek,küsmek,darılmak"olmaz.En büyük insani suçtur bunlar.
Umarım dediklerimi bi eleştiri olarak algılarsınız.
iyi çalışmalar.