jupiter yazdı:
Kitabı okudum.Rahat okunur,akıcı bir uslubu var.Okunmasında fayda olsa da mutlaka herkesin kitaplığında bulunmalı denecek bir kitap değil.Pek öğretici bir yanı olduğunu söyleyemem.Ancak bazı yönetmenlerin farklı tarzlarının,dünya görüşlerinin,filmlerinde uyguladıkları tekniklerin,kısacası kendi üslupları üzerine bazı ipuçlarını verdikleri sos niyetine okunması gereken bir kitap bence.Bakış açısı geliştirecek ya da bak bu adamlar böyle durumlarda şunu düşünüyormuş gibi çok yüzeysel anlamda fikir sahibi olmamızı sağlayacak bir eser.Sinema ve sinematografi üzerine pek çarpıcı ilginç bilgilere ratstlayamadım doğrusu.Bilmiyorum belki de ben atladım,göremedim.Okunması zaman kaybı sayılmaz.
Kesinlikle katılıyorum. Kitabı uzun zaman önce okumuştum. Okumadan önce sinemayla ilgili pek bilgim yoktu.Okuduktan sonrada beynimde pek çok isimden fazla bişey kazandırmadı bana.Çok önemli bilgiler yok sinemaya dair.Sadece adı geçen yönetmenlerden yüzeysel bazı bilgiler.Adı geçen yönetmenlerden bahsedilmesi gerekiyorsa ve birşeyler öğrenilmesi gerekiyorsa her bir yönetmen için ayrı ayrı kitaplar yazılmalı bence.